Informatieavond levert nieuwe aspirant leden op

Op 31 oktober 2019 heeft Energie Collectief Tolbert een informatie avond georganiseerd.  Tijdens deze avond zijn de plannen gepresenteerd door Evert Blansjaar en André Jager. Na afloop hebben acht bezoekers van de informatieavond zich aangemeld als aspirant lid.

Een van de interessante thema’s was: waar sta jij als het gaat om energietransitie?

FinancieelBen je een echte overstapper, die regelmatig switcht van leverancier? En is de coöperatie interessant voor je eigen portemonnee?

Milieu: Is CO2 reductie en energietransitie een belangrijk thema en ben je daarom geïnteresseerd in de plannen?

Kleinkinderen: Vind je het belangrijk om nu de maatregelen te nemen die een bijdrage leveren aan een betere leefomgeving voor je kleinkinderen?

Coöperatief: Ben je ervan overtuigd dat je samen grote stappen kan zetten in de lokale energietransitie?

Deze stellingen zorgden voor een levendige discussie. Bijvoorbeeld de vraag: Ga je voor je eigen portemonnee en regel je individueel met 15 zonnepanelen een mooi financieel rendement? Of ben je bereid om via de coöperatie in te stappen in een project waarmee lokaal 3000 zonnepanelen beschikbaar komen. Ook voor inwoners met een huurhuis of een smalle beurs? Alleen kom je sneller bij je eigen doel, samen komen we verder in de noodzakelijke energietransitie.

We hebben ook het voorstel gepresenteerd voor de Energiecertificaten. Meer hierover kun je hier lezen. Mooi te zien hoe we na afloop acht aspirant lid mochten verwelkomen!