Zonnedakprojecten in Tolbert

Hoe werkt het?

Energie Collectie Tolbert lokaliseert in het gebied Tolbert-Leek-Zevenhuizen bedrijfspanden met een geschikt dak voor het leggen van zonnepanelen. We leggen contact met de eigenaar en als het klik doen we een dakonderzoek, waarbij de dakconstructie door een constructeur wordt beoordeeld. Niet ieder dak is geschikt. Als het dak geschikt is dan kunnen we een zonnedakproject starten.

Financiering

Energie Collectief Tolbert investeert via een gunstige lening in de zonnepanelen. Daarmee wordt een deel van de aanschaf gefinancierd. Het andere deel wordt gefinancierd door de uitgifte van energie certificaten. Inwoners van de regio Tolbert en Leek kunnen via ECT deze energiecertificaten aanschaffen. Een energiecertificaat heeft een waarde van 250kWh.

De opgewekte zonne-energie verkopen we aan Energie vanOns. Een deel van de opbrengst wordt jaarlijks uitgekeerd aan de leden. Wil je weten hoe het precies werkt? Hier lees je het hele verhaal over de achtergrond, opzet en het verdienmodel.

Voor wie is dit project aantrekkelijk?

De belangrijkste doelgroep bestaat uit de inwoners die zelf niet de mogelijkheid heeft om zonnepanelen op het dak te leggen. Dit kan zijn vanwege de aanschafkosten of het betreft bewoners van een huurhuis of appartement. Verder zien we dat sommige inwoners met een eigen woning zelf geen panelen willen leggen. Meedoen met een lokale initiatief is dat een mooie oplossing.  Overigens, iedereen die al zonnepanelen heeft kan ook meedoen.

Waarom meedoen?

Meedoen is aantrekkelijk vanwege het financiële rendement van circa 6% per jaar. Natuurlijk doe je ook mee omdat je de duurzame en groene regio van harte ondersteunt. En wist je dat je als lid via Energie Collectief Tolbert meepraat over de invulling van regionale energieplannen? Bijvoorbeeld over vragen als: Hoe voorkomen we dat in het prachtige coulissenlandschap van het Westerkwartier vele hectares worden opgeofferd voor zonneparken of windmolens? En hoe zorgen we ervoor dat inwoners ook financieel profeteren als er toch grotere projecten binnen de gemeente worden gerealiseerd?

Ben je enthousiast en wil je meedoen?

We zoeken ook mensen die net als wij erg enthousiast zijn en een actieve bijdrage aan de stap naar duurzame energie en het realiseren van de plannen. Alle hulp is welkom, in de vorm van beheer van de website, artikelen schrijven, nieuwe plannen en ideeën uitwerken of inbreng van kennis of middelen.in 

Aanmelding voor zonnedakprojecten van Energie Collectief Tolbert

Fijn dat je belangstelling hebt voor ons volgende zonnedakproject. Vul hieronder je gegevens in en dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.