Projecten Energie Collectief Tolbert

Een van de belangrijkste doelstellingen van Energie Collectief Tolbert is het realiseren van zonnedaken op bedrijven in Tolbert, Leek en omstreken. De voortgang van onze project staat op deze pagina. Heb je belangstelling om mee te doen? Kijk dan op de pagina Zo werkt het.

Inschrijven nieuw project:
Zonnedak Korean Auto Parts

De voorbereidingen voor een tweede zonnedak zijn gestart. Medio maart/april 2022 start de realisatie van het zonnedak bij Korean Auto Part aan de Leuringslaan in Leek. Op dit dak worden circa 200 zonnepanelen geïnstalleerd. Meedoen kan nog! De inschrijving voor energiecertificaten is gestart,  a €95,- per certificaat.

Heb je belangstelling of wil je meedoen met  een aantal certificaten? Lees hier hoe het werkt. 

Aanmelden kan via deze pagina.

Project zonnedak Garage Brové

De inschrijving voor dit project is per april 2021 gesloten. 

Update januari 2022. Het zonnedak is gereed! De zonnepanelen zijn geïnstalleerd. Het wachten is nog op de aansluiting op het netwerk van Enexis. In februari is een feestelijke opening gepland, datum volgt nog.

Update november 2021. Het zonnedakproject bij garage Brové in Tolbert kan eindelijk doorgaan naar meer dan een half jaar vertraging. De vertraging is opgelopen omdat Enexis de noodzakelijke aansluiting op het energienet wegens capaciteitsproblemen bij de onderaannemers niet eerder kan realiseren. In december 2021 zijn de 210 zonnepanelen op het dak van garage Brové gelegd en in januari wordt dit zonnedak aangesloten op het energienet van Enexis. Hiermee is na twee jaar van intensieve voorbereiding het eerste zonnedak van Energie Collectief Tolbert een feit.

Een paar cijfers:  de 210 zonnepanelen produceren per jaar circa 70.000 kWh. Voor dit project hebben 17 leden inschreven op 258 certificaten uitgegeven a €95,- per certificaat.