Samen aan de slag met isoleren, zonnepanelen en warmtepompen in Boerakker en Tolbert

De Natuur en Milieufederatie Groningen, Energiecollectief Tolbert en Duurzaam Boerakker slaan handen ineen om inwoners te informeren en te ontzorgen.

Hoewel veel inwoners aan de slag willen met het verduurzamen van hun woning, is het niet eenvoudig een weg te vinden tussen alle aanbieders en mogelijke maatregelen. De Natuur en Milieufederatie Groningen en de lokale energiecoöperaties slaan daarom de handen ineen een informatieve avond over het verduurzamen van de woning. Tijdens de bijeenkomst krijgen bezoekers gedegen informatie over isoleren, zonnepanelen en warmtepompen.

Met de gestegen energieprijzen staat verduurzaming van de woning bij steeds meer inwoners op de wensenlijst. Het helpt immers om de energierekening te verlagen en is goed voor het milieu. Wijs worden uit alle aanbieders en mogelijke maatregelen is voor velen een obstakel. Met de informatiebijeenkomst en de collectieve inkoopactie kunnen de partijen inwoners ontzorgen die concrete stappen willen zetten naar het uitvoeren van duurzame energiemaatregelen.  

Mogelijkheden
Tijdens de informatieavond informeren aanbieders over de verschillende mogelijkheden en krijgen bezoekers de gelegenheid om vragen te stellen en te laten weten met welke maatregelen zij verder aan de slag willen

Praktische informatie 
De informatieavond vindt plaats op 30 oktober van 19.00 – 21.00 uur in de Cazemierboerderij, Hoofdstraat 27 te Tolbert.

Over de bijeenkomst
Al jaren spannen de NMG, de Groninger Energiekoepel en lokale energiegroepen zich in voor een duurzame energietransitie. Deze informatieavond is onderdeel van een reeks bijeenkomsten in de gemeente Westerkwartier.